Vekâletname Tercümesi

 

İstenilen dile çevrilmiş vekâletname, şahsın, firmanın, şirketin başka bir şahsa, firmaya, şirkete belirli durumlarda kendi adına işlem yapabilmesi için yazılı olarak noterden yetkilendirme verdiği bir belgedir.


Ev, Bina, Arsa, Konut, Taşınmazlarla ilgili işlemler, satış, istimlak, şirket kuruluşu, şahıs için banka yetkileri, araba ile ilgili işlemler (satış, devir, vb.), Bankalarla ilgili işlemler, Miras intikal, taksim, satış işlemleri, Kiraya verme işlemleri, telefon işlemleri (numara taşınması, devri ile ilgili olan işlemler) gibi birçok işlemde sizin veya başka bir firmanın, şahsın adına vekâleten başka bir şahsı yetkili kıldığınıza dair noterlerde hazırlanmış Türkçe vekaletleri Türkçe’den diline tercüme yapılması ve göndereceğiniz ülkede konuşulan diline çeviri yaptırmanız gerekli olabilir. Bu sebepten ötürü vekâletnameler münferit, genel ve özel olarak üçe ayrılırlar. Türkiye'deki noterlerde Türkçe hazırlanıp yurtdışında kullanılacak olan vekâletnameler noterde tasdik işlemi yapılır akabinde diline tercümesi yapılır ve tekrar Türkçe orijinal evrakın üzerine Vekâletnamenin si konularak resmi kurumlardan onay işlemi görebilmesi için Noterden onaylanır sonrasında onaylanan vekâletnamenin apostil işlemleri gerçekleşir ve belgenin gideceği ülkenin elçiliğinden, konsolosluğundan onaylanır.

Konuşulan ülkelerden gelen vekâletnamelerin ülkemizde geçerli olabilmesi için dilinden Türkçe’ye çevirisi yapıldıktan sonra noterden onaylanır ve ülkemiz hudutları içerisinde amacına bağlı olarak kullanılabilir.
Vekâletname konusu önemli olduğu için tercümeler uzman vekâletname çevirisi yapan tercümanlar tarafından çevirisi yapılmalıdır. Türkçe vekâletname çevirisi yapan uzman tercüman kadrosu ile vekâletname tercüme ve vekâletname çeviri işlerinizde çeviri ofisimizden hizmet alma hususunda faydalanabilirsiniz.


Vekâletname Türleri
Şahıslara Veraset İntikal İşlemlerine İlişkin Vekâletnamesi
Şahıs veya firmalara Tapuda Yapılacak İşlemlere İlişkin Vekâletname
Şahıslara ve Firmalara verilen Genel Vekâletnamesi
Gayrimenkul Alımına İlişkin Vekâletname
Boşanma Yetkili Vekâletnamesi
Firmalara, Şahıslara İpotek Vermek Hakkında Vekâletname
Şahıs, Firmalar, Şirketler Tarafından Verilecek Vekâletnameler
Şahıslar, Firmalar Şirket Kuruluşu İçin Verilecek Vekâletnameleri
Firmalar, Şahıslar ve Şirket Hisse Devrine İlişkin Vekâletname
Türkçe Vekâletnamenin Tercümesi;
Türkçe vekâletname yeminli tercümanlar tarafından birebir tercümesi yapılır.  Tercümesi yapılan Vekâletnamenin yeminli çeviri, tercüme önemi taşıyabilmesi için tercüme kaşemiz ve yeminli tercümanın imza onayı gerekmektedir.

 

 
Vekalet Sözleşme Çevirisi
Vekalet Sözleşmesi bir kimsenin başka bir kimseyi belirli durumlarda kendi adına hareket edebilmesi için yazılı olarak yetkilendirdiğine ait yazılı bir belgedir. Vekaletname genel veya sınırlı yetkili olabilir. Borçlar kanununa göre vekaletname iki taraflı bir sözleşmedir.
 
Bir kere belgenin tercümesi imzalandığında söz konusu taraflar yasal olarak bütün şartlara bağlı hale gelirler.
Vekalet Sözleşme Çevirisini zor kılan; kendine has terimleri barındırması, kişinin anadilinde bile anlaşılması güç cümleler içermesi ve hatalı çeviri yapılması durumunda vahim sonuçlar doğurabilecek olması sebebiyle çok özenli bir çeviriye ihtiyaç duymasıdır. Bu nedenlerden dolayı sözleşme çevirileri bu alanda uzmanlık ve tecrübe gerektirir.


Hukuk dili, anadilde bile anlaşılması güç terimler içermesi ve sonuçları itibariyle de hayati bir önem taşıması sebebiyle ciddi zorlukları ve zorunlulukları da beraberinde getirir. Bu yüzden Vekalet Sözleşme Tercümeleri Uluslararası ve Türk hukuk mevzuatları konularında uzman hukukçu tercümanlar tarafından yapılmaktadır.
 
Ayrıca Koçer Tercüme Olarak Vekalet Sözleşmeleri Konularında Yeminli Tercüme Hizmeti De Vermekteyiz.
 
 
Noter tasdiği gerektiren, apostil ve kaymakamlık onayı ve valilikten onaylatılacak tüm belgeleriniz için bize başvurabilirsiniz.
 
 
Vekalet Sözleşme Tercümelerin Noter Yeminli Tercümesini Yaptırırken Orijinal Belgeyi Getirmemiz Şart Mı?
 
Vekalet Sözleşme Noter Yeminli Tasdiki yaptırırken belgenizin orijinali olmasa da olur. Türkçeye yada talep edilen dile çevirisi yapılacak olan belgenizin orijinalini kaybetmiş olabilirsiniz veya belgenizin aslı yurtdışında olabilir. Bağlı olduğumuz noterden “fotokopiden tercüme’dir” ibaresi konularak noterden onaylatabilirsiniz.
 
 
Vekalet Sözleşme çevirisin Noter Yeminli Tercümesi İle Normal Tercüme Arasında Fiyat Farkı Var Mı?
 
Normal yeminsiz ve notersiz Vekalet Sözleşme çeviri fiyatı daha düşüktür, Yeminli tercümede belgeler genellikle  matbu evrak şeklinde olup çıktıları alınır, kaşelenir ve imzalanır, müşteri isterse de yeminli olarak hazırlanan evrak taratılarak(Scan edilerek) gönderilir,  noter işlemi yaptırılacak ise çevirinin birer nüshası noterde kalacak şekilde toplam 2’şer adet çıktı alınır, yani işlemi ve sorumluluğu daha çok ve daha maliyetlidir. Bu durumda Normal tercüme ile Noter Yeminli Tercüme arasında fark oluşmaktadır.
 
 
“Noter ücreti” yaptığımız tercüme ücretine dahil değildir. Noter ücreti, notere ödenen tasdik ücretidir, tercüme ücreti ise büromuzun yapmış olduğu çeviri hizmeti bedelidir.
 
Noter Tasdik Ücretleri Tüm Noterlerde Aynı Mıdır?
 
Evet, Türkiye genelinde tüm noterlerde geçerli olmak üzere belirlenmiş sabit fiyatları vardır, ancak belgenin içeriği, sayfa satır sayısı, kelime yoğunluğu vs. gibi hususlardan dolayı noterden notere göre bir miktar fiyat farkı çıkmaktadır.

392.Cadde. No:1/27. Başak Plaza.
İvedik Organize Sanayi Bölgesi. Ostim.
Yenimahalle / Ankara

Telefon : 0312 395 68 60

Fax : 0312 395 68 60

E-Posta : info@kocertercume.com